آیا احساس میکنید که وبسایت وردپرسی شما کمی پراکنده به نظر میرسد؟ آیا به وبسایتهای دیگر سر زدید و تعجب کردید که چرا آنها به شکل حرفهایتری درخشان مینمایند در حالیکه وبسایت شما به نظر ساده و کمجذاب میآید؟ در این مقاله، ما نکاتی را برای افزایش جذابیت و کارایی وبسایت وردپرسیتان به شما معرفی خواهیم کرد.
ایدههای طراحی زیبایی برای وبسایت وردپرسی شما
پیش از آغاز، بهیاد داشته باشید که در طراحی، کمتر معمولاً بیشتر است، بهویژه زمانیکه به طراحی میپردازید. میتوانید چند نکته از این موارد را در وبسایتتان پیادهسازی کنید، اما نباید زیادهروی کنید. اضافه کردن افکتهای بیش از حد به وبسایت شما نه تنها باعث نظر یکجانبه به آن میشود، بلکه خطر کاهش عملکرد وبسایت را هم دارد.
با این حال، به بررسی برخی از نکات برای افزایش جذابیت وبسایت وردپرسی میپردازیم:
- افکتهای هاور (Hover Effects) افزودن افکتهای هاور (انیمیشنهایی که هنگام نگهداشتن ماوس بر روی یک عنصر اتفاق میافتد) یک راه عالی برای جلب توجه و تعامل کاربران با وبسایت شما است. افکتهای هاور باعث میشوند نگاه بازدیدکننده به عناصر مهم شما جلب شود.
تغییر رنگ لینکها از طریق خود وردپرس امری آسان است، اما اگر میخواهید برخی از اشیاء مانند پریدن، افزایش اندازه یا نبض داشته باشید، به پلاگین Hover Effects نیاز خواهید داشت.
اگر از ابزار طراحی Elementor برای وبسایتتان استفاده میکنید، میتوانید افکتهای هاور را از طریق این ابزار اضافه کنید. آموزش آسان اضافه کردن افکتهای هاور را میتوانید در کانال یوتیوب Elementor پیدا کنید.
- انیمیشنهای صاف (Smooth Animations) انیمیشنهای کمنمایی میتوانند لایهی تعامل و شیوهی وبسایت شما را بهبود بخشند. متفاوت از افکتهای هاور، شما میتوانید انیمیشنهایی مانند ظاهرشدن کردن یا انتقالها را فعال کنید تا محتوا به مرور کاربران در اسکرول به نمایش درآید.
نگهدارید که برای عناصری که میخواهید برجسته شوند، انیمیشنی را به تعدادی از طولهای صفحه اضافه کنید. از زیاد کردن انیمیشنها در یک صفحه خودداری کنید تا آن صفحه را اغتشاشدهنده نکنید.
انیمیشنها را میتوانید از طریق Elementor با رفتن به پیشرفته > افکتهای حرکتی اضافه کنید. اگر از ابزار دیگری به جز Elementor استفاده میکنید، میتوانید از پلاگین Blocks Animation استفاده کنید.
- لینکهای پرش (Jump Links)
لینکهای پرش (همچنین به عنوان صفحه پرش نیز شناخته میشوند) به کاربران امکان میدهد به سرعت به بخشهای مشخص درون یک صفحه منتقل شوند. با استفاده موثر از لینکهای پرش، هر کسی که وبسایت شما را بازدید میکند، بدون نیاز به انتظار برای بارگذاری یک صفحه جدید، میتواند در بخشهای بلند صفحه راه یابی کند.
وبسایت وردپرس دارای آموزشی برای اضافه کردن لینکهای پرش به هر دو ویرایشگر بلوک و کلاسیک است.
- فید شبکههای اجتماعی (Social Media Feeds)
امروزه، شبکههای اجتماعی و کسب و کار با هم دست به دست میدهند. بدون توجه به اینکه وبسایت شما شخصی است یا حرفهای، ادغام فید شبکههای اجتماعی در وبسایت وردپرسیتان به تنوع بصری کمک میکند و میتواند اعتماد کاربران به وبسایت شما را افزایش دهد.
میتوانید توئیتها را به پستهای وردپرسیتان الحاق کنید یا از یک پلاگین مانند Feed Them Social استفاده کنید. به هر حال، ملاحظه کنید که عناصر شبکههای اجتماعی را به وبسایتتان اضافه کنید تا تعامل با بازدیدکنندگان افزایش یابد.
- اسکرول پارالاکس (Parallax Scrolling)
حتی اگر با اصطلاح اسکرول پارالاکس آشنایی نداشته باشید، احتمالاً این را در عمل مشاهده کردهاید. با اسکرول پارالاکس، تصاویر پسزمینه با سرعتی متفاوت از محتوای جلویی حرکت میکنند که باعث ایجاد افکتی منحصربهفرد و سهبعدی میشود وقتی کاربران در صفحه اسکرول میکنند.
میتوانید اسکرول پارالاکس را از طریق CSS، Elementor یا پلاگین Advanced WordPress Backgrounds پیادهسازی کنید.
- پسزمینههای ویدیو (Video Backgrounds)
هنگام استفاده بهمناسبترین شکل، پسزمینههای ویدیو میتوانند توجه بازدیدکنندگان را بهخود جلب کرده و وبسایت شما را به شکلی حرفهای به نمایش بگذارند. یک ویدیو با کیفیت بالا با حلقهی پیوسته که سایر عناصر صفحه را گرفتار نمیکند، را انتخاب کنید.
همهی نکاتی که ذکر کردیم باید با اندازهگیری به کار گرفته شوند، اما بهویژه با پسزمینههای ویدیو، حتماً محدودیتها را رعایت کنید. هنگام تردید، به تعداد یک یا دو پسزمینهی ویدیویی بسنده کنید که برای کل وبسایت شما مناسب باشد.
میتوانید پسزمینههای ویدیو را از طریق Elementor یا پلاگین Video Background اضافه کنید.
- دکمههای فراخوانی به اقدام (Call-to-Action (CTA) Buttons)
حتی اگر هیچ محصولی به فروش نمیرسانید، دکمههای CTA برای اطلاعرسانی بازدیدکنندگان از اقدامات موردنظر شما بسیار حائز اهمیت هستند. دکمههای CTA کلیکپذیر که از مردم خواسته میشود تا به خبرنامهنامهی شما مشترک شوند، مشاوره تنظیم کنند یا پیشنهاد قیمتی بدهند، نرخ تبدیل وبسایتتان را بهبود میبخشند.
به اضافه کردن چند دکمه CTA با رنگهای متفاوت و متن محرک امتحان کنید. میتوانید دکمه CTA را از طریق Elementor اضافه کنید یا از پلاگین Icegram Engage استفاده کنید.
- هدر چسبان (Sticky Header)
هدر چسبان (همچنین به عنوان منو ثابت شناخته میشود) حتی هنگامیکه کاربران در صفحه اسکرول میکنند، در بالای صفحه ثابت میماند. هدر چسبان عالی برای ایجاد دسترسی سریع به عناصر مهم مانند صفحهی اصلی و تماس با ما است.
اضافه کردن هدر چسبان از طریق CSS با رفتن به ظاهر > CSS اضافی و وارد کردن کد مناسب امکانپذیر است. همچنین میتوانید از پلاگین Sticky Menu & Sticky Header استفاده کنید.
- آیکوننگاری (Iconography)
نه تنها آیکونها یک کمک بصری برای انتقال اطلاعات به صورت مختصر هستند، بلکه باعث نیز میشوند وبسایت شما برای همه بازدیدکنندگان، هم دارای نارساختگی و هم بدون نارساختگی، به راحتی قابل ناوبری شود. مطالعات نشان دادهاند که عناصر بصری به خوانندگان دیسلکسیک و غیر دیسلکسیک کمک میکنند تا اطلاعات متنی را به راحتی و سریعتر ترکیب کنند.
امتحان کنید چند آیکون مناسب را به وبسایتتان اضافه کنید، بهویژه در بخشهای متنسنگین، تا محتوای شما بهراحتی اسکنپذیر باشد. با استفاده از یک استایل آیکون یکنواخت، به حفظ یک نظم و ظاهر زیبا در کل وبسایتتان توجه کنید. میتوانید آیکونهای رایگان را از سایتهای مختلفی مانند flaticon یا freeicons.io به دست آورید.
- انیمیشن با LottieFiles
با اضافه کردن انیمیشن به آیکونها خود با استفاده از پلاگین LottieFiles برای وردپرس، آنها را به سطح بالاتری از جذابیت و حرکت میاندازید. انیمیشنهای Lottie نسبت به فرمت GIF سریعتر بارگذاری میشوند و قابلیت شخصیسازی رنگ را برای هماهنگی با برندتان دارند. در پلاگین، طرحهای آمادهی بسیاری وجود دارند که رایگان قابل دسترسی هستند یا میتوانید طرحهای خود را در AfterEffects یا نرمافزارهای مشابه ایجاد کنید.
مبانی بهترین طراحی وبسایت وردپرس
حال که به برخی از عناصر تزئینی وبسایت وردپرس نگاه کردیم، باید برخی از اصول طراحی پایهای را مرور کنیم تا وبسایت شما همواره دارای ظاهری جذاب باقی بماند.
• کمتر بیشتر است: تعادل مناسب بین عناصر طراحی و فضای خالی مثبت است.
• یکپارچگی نامتناهی: از قلمها، لوگوها و رنگهایی استفاده کنید که با راهنمای برند شما همخوانی داشته باشند.
• استفاده از رنگها و روانشناسی رنگها: با استفاده از تئوری رنگ و روانشناسی رنگها، احساسات موردنظر خود را در مخاطبان برانگیزید.
• سلسلهمراتب بصری واضح: به مخاطبان کمک کنید که اطلاعات را بهراحتی میل کنند.
• بهینهسازی برای تمام دستگاهها و اندازههای صفحه: وبسایت خود را برای نمایش بهتر در تمام دستگاهها و اندازههای صفحه بهینه کنید.
• تست توسط دوستان و خانواده: وبسایت خود را توسط دوستان و خانواده تست کنید و نظرات و پیشنهادات آنها را در مورد بهبود طراحی دریافت کنید.
ساختن وبسایت وردپرسی منحصربهفرد به شما
اگر احساس میکنید وبسایت وردپرسیتان کمی ساده است، اضافه کردن جزئیات طراحی مانند انیمیشنها، پسزمینههای پویا و هدرهای چسبان میتواند مناسب باشد. به یاد داشته باشید همیشه بر طراحیهای بهتر وبسایتتان اصول طراحی بهینهای را در نظر داشته باشید.
صحبت از آن، آیا پوسته فعلی وبسایت وردپرسیتان برای شما کارآمد است؟ قبل از انتخاب یک پوسته وردپرس، چند مورد را در نظر بگیرید و اگر به دنبال تغییر ظاهر وبسایت خود هستید، ممکن است بتوانید با بازنگری در این موارد بهرهمند شوید.